Mannen i FÖNSTRET

Yusuf Rasul

Jag har inte berättat för någon om det här fallet som blev över alla mina tankar. Men vad ska jag göra? Jag måste på något sätt avlasta mitt hjärta, trots allt. Jag kanske kan ladda från mig på detta sätt.
Jag har alltid sett med känslomässig chock på flickan som bor i huset bredvid. Det är så jag känner idag, också. I början gick mycket trevlig och vacker flicka i en stygg sätt som var väldigt passande till henne. Då tydligen hände något i hennes liv, och hennes hyss gav vika för förtvivlan. Denna sorgliga flickan hette Gulru.
En dag när jag skruva upp mitt mod och frågade henne varför hon var så ledsen … Och som i början av allt detta.
Känslan som fyllde hennes hjärta med sorg och lidande var kärlek.
Jag är kär i en ung man. Men kärleken har fört mig mer elände än glädje. Ju mer jag strävar efter honom ju längre vi glider isär. Så småningom en stor oöverstigligt hinder väcker mellan oss. Det barriär var ett fönster – sade Gulru mörkt.
Kärlek förnyar den mänskliga själen. Känslan av kärlek för den önskade stipendiaten förändrats Gulru helt. Så småningom började hon att föredra integritet. Det kom till situationen när hon dömdes sig till avskildhet i huset utan dörrar och med galler på fönstren.
Jag bestämde mig för att hjälpa INITIATIVLÖS men utomordentligt vacker flicka. Jag ville återförenas med sin Gulru älskade.
En dag i gryningen, kom jag fram till fönstret för den unge mannen och tyst tittade in. En visuell värld sträckte framför mina ögon. På båda sidor fanns det skräp of Hope, små fragment av Dreams och många tunga stenar av abstraktion, hindrar en från att gå till Life fritt.
Jag knackade försiktigt på glaset med min spik. Sedan började jag knacka kraftigt. Han vände sig inte. Han hade inte ens tänka på att fråga ”vem var där”. Jag blev arg på honom, men jag höll mina känslor i schack.
– Vad behöver jag det? Vad bryr jag mig om dem? Jag är bäst går. Aldrig mer ska jag gå mina fötter nära huset av en sådan självisk man.
Det var vad jag trodde. Men dem igen, påminner den sorgliga utseende flickan ändrade jag mig. Nästa morgon kom jag tillbaka till det fönster med förtvinade måla och ser bleknat.
Han ändrar hans skjorta. Plötsligt inskrifterna på hans skjortor väckte min uppmärksamhet. På smutsiga skjortan, som han hade tagit ofа ordet ”jag” var
Skrivits. Den nya, som han hade satt på och nu tittar in i spegeln inskriptionen läsa ”You”.
Som jag gjorde första gången knackade jag försiktigt på fönstret. Sedan började jag knacka högre. Han vände sig om för att titta. Sedan titta i spegeln som han holing i handen, gick han åt mitt håll. Nej, han ser inte ut som en avslappnad person. Förresten såg han, kunde jag spåra intelligens och god sed i honom.
– ”Nå, vad du verkligen vill Varför fortsätter stå vid mitt fönster?”
Jag ville förklara för honom hur den fattiga flickan lidande, att inte veta hans avsikter. Men allt jag kunde säga var: ”Gulru … Hon älskar dig … Hon väntar på dig …”
– Försvinn … Jag vet allt … Lämna mig ifred – sade han med eftertryck och gick.
Jag kände att det var något plågar honom. Något …

Nästa morgon gick jag där igen. Han var i samma skick. Men den här gången drog han tyst för gardinerna i fönstret och försvann i tomma luften och tung tystnad inuti.
Nu vad kunde jag göra? Det går inte att förklara mig och förstå honom, föll jag in i smärtsamma tankar.
– Gulru – Jag sa när jag såg flickan igen – han inte vill förstå dig. Gå till honom själv. Du älskar honom, inte du? Jag för en kan bara inte göra det ..
Han kommer att se mig varje dag. Du vet inte det – hon sa eftertänksamt – men han inte säga något. Han håller bara stirrade på mig. Stirrande under lång tid. Sen går han tyst iväg precis som han kom. I tystnad. Jag är orolig ”
Vad ska jag göra? Hur kan jag spara den stackars flickan och stackaren från lidande? Dessa frågor gav mig ingen mig vila.
– Snälla … Jag ber er, måste vi prata. Kom ut om du kan – Jag sa till honom nästa dag.
Han sneglade på mig förebrående från fönstret. Plötsligt såg jag vädjan i hans ögon … Nej, det var snarare en hemsk hemlighet, och jag nästan skrek. Ja, det var en sorglig bild.

Han log. Ja, log han. Hans leende visade djupa beklagande. Jag vet inte vem han verkligen ångrade sig, eller mig? När jag kommer till Gulru försvinner fönstret. Men när jag ser dig …
Från den dagen jag tog en motvilja till fönstret. Varje dag har en lust att bryta ner. För att bryta i små bitar. Men det är bortom min makt. Dessutom vet jag inte varför men jag gillar fönstret. Hon bor i detta fönster. Dessutom, jag själv älskar Gulru hjärtligt.
Dag efter dag, besöker min utomordentligt känsliga Gulru, började jag känna en mer och mer växande kärlek till henne. Flickan kände det också. Ibland hon viska en lång bön:
– Förlåt mig, min Herre! Ge styrka! Varje dag jag känner något. Att något kommer, naturligtvis, från allsmäktighet!
– Gulru – Jag säger att distrahera henne från sina tankar – att komma hit i dag, också?
Glimtar av glädje dök upp i hennes ögon:
Ja, kommer han! Faktum är att om du kommer, kommer han tillsammans med dig. När du lämnar han försvinner spårlöst.
Hon gråter vilar sitt huvud på min axel. Jag kan inte lyssna till en sådan sorglig melodi.
Idag gick jag se honom igen. Mannen i fönstret väntade på mig.
– Jag kan inte hjälpa dig, – jag sade i en inlaga röst – om du har medlidande med dig, kom ut. Jag är inte längre se dig leva i avskildhet i huset utan dörrar, och ser tyvärr ut detta fönster.
Han började skaka av smärta och rädsla. Hans läppar viskade sakta:
– Vet du var du tar mig? Det är en synd, tycker du inte?
Nej, det var inte hans feghet som förvånade mig, men hans frivilliga val av ett sådant öde. Jag förklarade för honom att fönstret kan öppnas från utsidan, inte från insidan inte är öppen från utsidan och insidan. Om de är rostiga, kan de brytas. Det är sant. Annars kommer vi aldrig att kunna förstå varandra. Och jag kommer att kunna presentera mig för honom och honom till Gulru.
Flickan var glad på den dagen.
– Kom varje dag – Gulru sagt – och han kommer också. När du går iväg, är min själ tom. Jag måste erkänna … Jag älskar dig, och inte honom. För mig att han inte lever längre. Han är död!
– Tänk vad du säger, Gulry!
Jag rodnade av spänning och stark offensiv
– Han älskar dig inte han! Som för mig är jag ingen. Du borde tacka Gud för den unge mannen. Här står jag framför dig. Jag kan inte, som en hjälplös kärleksfull man, välter mina småaktiga inte förtjänar känslor över kristallklart kärlek.
Gulru plötsligt brast ut i skratt. Då ansiktet vänt dyster och hon i en skarp ton:
– Försvinn! Jag vill inte se någon av er! Försvinn!
Vad ska jag göra? Jag ville göra gott till henne. Hon förstod inte.
Han väntade på mig inne, bakom fönstret. ”Jag ska gå och berätta för honom i hans ansikte på alla sina fel och synder.” Men allt kom av annat än vad jag hade förväntat mig.
– Det kommer snart att öppna. Kom igen, hjälp mig.
Det fanns ingen rädsla i hans ansikte längre. Han var ovanligt tyst.
Ja, han druckit ur förutse eviga frihet!

Kommentera